top of page

DE OMGEVING ONTDEKKEN

Ga op avontuur in Groesbeek en omstreken

Kom je overnachten in ons natuurhuisje/ Bed and Breakfast Slapen op 29? Dan heb je alle tijd om Groesbeek en de omgeving te ontdekken! Struin heerlijk door het centrum van Groesbeek, ga een stukje varen op de Mookerplas, Golfen bij het Rijk van Nijmegen, het Pieterpad wandelen, Mountainbiken in de prachtige bossen, of bezoek de oudste stad van Nederland: Nijmegen. We helpen je hierbij graag op weg! Bekijk onze favorieten.

Thermen Berendonck

Je voelt je happy en herboren na een bezoek aan deze wellness prachtig gelegen in de natuur bij Nijmegen. Helemaal in de sfeer van het sprookje duizend-en-een-nacht

MTB route

De 15 km lange route voert je door de bossen van Groesbeek en is uit te breiden met routes door Mook, Malden en Nijmegen. Er is ook een Bikescleaner afspuitplaats op 2,5 km van de start in Groesbeek

omgeving 3.jpg

Mookerheide

Op ongeveer tien minuten rijden van Groesbeek vind je de Mookerheide. Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis.

Nijmegen

Heerlijk winkelen in de oudste stad van Nederland, Nijmegen met velen eetgelegenheden, terrassen en winkels.

omgeving 4.jpg
omgeving 5.jpg

Fietsroutes

E-bike route, Rondje Groesbeek, Giro de Berg en Dal, Maasroute, Wijnroute, Ooijroute. Alle routes bij VVV Groesbeek te verkrijgen.

De weekmarkt

In Groesbeek is er elke dinsdag een weekmarkt. 
In Nijmegen op maandag en zaterdag.

omgeving 6.jpg
omgeving 7.jpg

Vierdaagse (feesten) Nijmegen

Elk jaar de grootste wandeltocht ter wereld! Meer dan 45.000 deelnemers, met meer dan 70 verschillende nationaliteiten komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen.

Het Groesbeekse bos

Het bos maakt deel uit van het historische Nederrijkswald en heeft verschillende bospercelen. Je komt er met wat geluk geregeld nog herten en eekhoorns tegen.

omgeving 8.jpg
omgeving 9.jpg

Pieterpad: Etappe 18

In het bos bij B&B slapen op 29 loopt het Pieterpad. Hier zijn in WO II veel zweefvliegtuigen, ‘gliders’ met geallieerde militairen geland. Tussen de akkers door bereik je het schitterende Zevendal. Het is er heerlijk wandelen tot in centrum Gennep.

Sup en Surf op de Mookerplas

Mookerplas ligt ten zuiden van Nijmegen en ligt in een prachtige omgeving, een echte aanrader voor een heerlijk dagje!

omgeving 10.jpg
omgeving 11.jpg

Golfbaan het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen in Groesbeek beschikt over 45 volwaardige holes in een schitterende, heuvelachtige omgeving. Deze maken Golfbaan Het Rijk van Nijmegen tot een klasse apart.

Canadian war cemetery & memorial

De meesten die hier begraven liggen, waren Canadezen, van wie velen stierven in de Slag om het Rijnland, toen de 2e en 3e Canadese Infanterie Divisies en de 4e Canadese Pantserdivisie deelnamen aan de opmars naar het zuiden vanuit Nijmegen om het gebied tussen de Maas en de Rijn in 
februari en maart 1945.

omgeving 12.jpg
omgeving 13.jpg

Vrijheidsmuseum

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable.

De Mookerplas

Varen, een gezellig familiestrand, watersport en gezelige restaurants en jachthaven. Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen heeft het allemaal! Even weg in eigen land.

omgeving 14.jpg
omgeving 15.jpg

Waalstrand

Wandelbrug Ooijpoort en Waalstrandje. Even de rust opzoeken? Op loopafstand van het centrum van Nijmegen zit je zo in de natuur. Loop Vanuit het centrum naar de oevers van de Waal. Heerlijk op warme dagen.

Uit eten in Groesbeek

De chefs weten als geen ander hoe zij de mooiste gerechten met lokale producten moeten maken. Er zijn dan ook een tal van restaurants, Brasseries en lunchrooms te vinden in het centrum van Groesbeek.

omgeving 16.jpg
omgeving 17.jpg

De Grote Markt & St. Stevenskerk

Direct aan de Grote Markt van Nijmegen staat de 17-eeuwse Boterwaag. Inmiddels is er horeca in het waaggebouw gevestigd en kun je er op het terras zitten. Achter de waag kronkelen straatjes naar beneden richting de Waal. In hetzelfde gebied staat de St. Stevenskerk.

Wylerbergmeer

Dit recreatiegebied in Beek biedt mooie stranden en een ruime ligweide met een prachtig uitzicht op het heuvelige landschap van Berg & Dal. Wandelen met de hond, zwemmen, ontspannen het kan allemaal.

omgeving 18.jpg
omgeving 19.jpg

Zes Wijngaarden

Zes Groesbeekse, enthousiaste wijnboeren gingen tussen 2001 en 2006 de uitdaging aan en plantten een groot areaal aan wijnstokken op vaak zuidelijk gelegen hellingen. In Nederland verrees een echt wijndorp met maar liefst 6 wijngaarden.

Liberation tour

Door het prachtige Groesbeek, onder de rook van Nijmegen, een tour met als thema de bevrijding. Met een authentiek legervoertuig word je, individueel of als groep meegenomen naar de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog (1944, 1945).

omgeving 20.jpg
omgeving 21.jpg

Het Afrika museum

Bestaat uit een binnen- en buitenmuseum. Er zijn wisselende exposities en traditionele Afrikaanse objecten en een grote collectie hedendaagse Afrikaanse kunst en voorwerpen.

De Draisine

Grenzland-Draisine, de toeristische topattractie in de regio van Nederland naar Duitsland op het oude spoor van Groesbeek.

omgeving 22.jpg
bottom of page